Skolebegynnerne på besøk til brannstasjonen

Det var veldig spennende og lærerikt å være på besøk på brannstasjonen. Skolebegynnerne fulgte nøye med da brannmennene forklarte hva de gjorde på jobb.

Spente barn og voksne stilte ivrig opp på brannstasjonen i Asker!

Vi fikk se og lære hvordan en kjelebrann skal slukkes, at vann på olje gjør brannen større og fører ofte til en eksplosjon, noe som ble demonstrert. Det skal brukes brannteppe eller lokk for å slukke en kjelebrann.

Deretter svarte vi på spørsmål angående røykvarslere og eventuelt brann, tegnet litt og repeterte nr til brannvesenet. 110!

Så fikk vi se brannbilen og alt utstyret som følger med den. Jakob ble dresset opp i fult brannutstyr, til og med oksygenmasken og flasken var på plass. Da vi kom inn i gymsalen og skulle lære mer om den farlige røyken plinget det i radioen. En uttrykning var i gang og vår brannmann måtte forlate oss! vi vinket til brannbilen som raskt kjørte ut fra stasjonen for å slukke en brann.

Besøket vårt avsluttet med at alle fikk prøve å spyle med brannslangen:)

Vi tok lunsjen ute i barnehagen mens vi snakket sammen om dagens opplevelser.